Heb je een bouwproject waarmee we kunnen helpen?

Offerte aanvragen

Een aanbouw laten maken en wat er allemaal bij komt kijken.

Veel mensen dromen van een groter huis. Dat hoeft niet persé een ander huis te zijn. Je kunt ook je eigen woning uitbreiden met een aanbouw of uitbouw. Vaak zijn mensen zo gehecht aan hun woonomgeving dat ze er alles voor over hebben om in dezelfde buurt te blijven wonen. Kleine kinderen worden groot en die willen een eigen slaapkamer. Het is tijd om te gaan praten met een aannemer. Alleen een aannemer is niet voldoende. Er komt veel meer bij kijken. We laten een aantal aspecten de revue passeren:

Wat wil je?

Als je gaat verbouwen is het belangrijk om exact te weten wat je wilt. Zonder deze informatie kan een aannemer geen goede offerte maken, en weet een architect ook niet wat de bedoeling is. Een bouwbeurs bezoeken, is dan een goed idee. Dit brengt je op de hoogte van de nieuwste technieken in het bouwen en verbouwen. Ook dien je voor jezelf een realistisch budget te bepalen in verhouding tot je wensen. Als je een globaal idee hebt van je aanbouw-wensen, is het goed om dat een te bespreken met de adviseur van De Aanbouwspecialist. Uit zijn ervaring kan hij je in dit stadium nog wijzen op allerlei mogelijkheden, waaraan je zelf niet gedacht zou hebben.

Bouwvergunning aanvragen

Voordat je ook maar enigszins concreet kunt gaan praten met architecten of aannemers is het belangrijk om de regelgeving in je gemeente na te gaan. Aan welke regels moet de aanbouw bij een bestaande woning voldoen? Het aantal bouwregels is eindeloos en wordt allemaal vastgelegd in bouwreglementen. Deze zijn opvraagbaar bij de gemeente. Zoals gezegd zijn de regels niet altijd even duidelijk, dus is het verstandig om bij twijfel een deskundige te raadplegen. Hierbij kan De Aanbouwspecialist ook behulpzaam zijn.

Een goede aannemer

Nadat je weet waar je aan toe bent in je gemeente, ga je op zoek naar een goede aannemer. Vaak heb je geen idee welk bedrijf je moet benaderen. Het is handig om even in de vriendenkring rond te vragen. Wellicht heeft iemand goede ervaringen met een aannemer. Zo gebeurt het vaak. De keuze blijft moeilijk. Vergelijkingssites kunnen een uitkomst bieden. Een bedrijf waar iedereen positief over is geniet uiteraard de voorkeur.

uitbouw westerwatering zaandam

vijf sterrenEind 2017 begin 2018 een aanbouw geplaatst door de aanbouwspecialist. Vakmensen, prima services, 1 woord KLASSE! Goede intake, goede nazorg, echt een aanrader als u op zoek bent naar kwaliteit. – Marco Tentij
Naast een goede aannemer is soms ook een architect nodig om alles goed uit te tekenen. Veel handiger is het om een aannemer te zoeken die je al dit papierwerk uit handen neemt. Bij De Aanbouwspecialist kunnen we het tekenwerk en aanvraag van de vergunning voor je verzorgen. Volledig ontzorgen noemen we dat. Bij de Aanbouwspecialist is je aanbouw of uitbouw veel meer dan alleen de stenen. Jij alleen het plezier van extra woonruimte, wij zorgen voor de rest!