Wilt u een aanbouw in Zaandam? Kunnen we u daarbij helpen?

Offerte aanvragen

Aanbouw in Zaandam: Dezelfde woning met veel meer leefruimte

Je kunt nog zo’n mooi huis bezitten in Zaandam, er is een behoorlijk grote kans dat je behoefte hebt aan meer leefruimte. Verhuizen is natuurlijk een optie, maar dat is wel erg ingrijpend. Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden om wat extra ruimte aan je woning toe te voegen. We zetten de belangrijkste drie mogelijkheden op een rijtje.

Aanbouw

Bij een aanbouw wordt er een nieuwe ruimte aan de bestaande ruimte toegevoegd. Het betreft een ruimte met een eigen ingang, er is geen toegang vanaf de bestaande ruimte. De aanbow wordt wel tegen de originele woning gebouwd. Dit kan bijvoorbeeld een berging zijn met een eigen toegang, of een garage. Denk hierbij verder aan een kantoor of studio aan huis voor uw eigen bedrijf of praktijk. De Aanbouwspecialist heeft veel ervaring met het maken van een aanbouw in  Zaandam. Voorbeelden van ons werk vind je elders op deze website.

Uitbouw

Hierbij wordt er extra ruimte gebouwd aan een reeds bestaande ruimte. Je kunt hierbij denken aan het vergroten van een kamer. Vaak wordt er één wand verwijderd en bestaande muren worden verlengd waardoor de kamer groter wordt. Bouwtechnisch lijkt een uitbouw veel op een aanbouw.

Veel mensen gebruiken de termen uitbouw en aanbouw door elkaar. Dat is heel begrijpelijk.

Opbouw

Je kunt er ook voor kiezen om naar boven toe te bouwen. Vaak zal het gaan om een extra etage of dakkapel. Soms komt deze etage over de gehele oppervlakte van de bestaande ruimte maar het kan ook een deel van die ruimte betreffen. Het bouwen van een extra etage op bijvoorbeeld een garage is een andere mogelijkheid.

Een groot voordeel van opbouw is een optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Je verliest geen stuk van de tuin, zoals bij een aan- of uitbouw. Houd wel rekening met het gewicht van de opbouw, in verband met de fundering. De Aanbouwspecialist kan ook voor jou in Zaandam, de nodige calculaties maken, zodat er geen problemen ontstaan.

Conclusie

Welke mogelijkheid je ook kiest, je moet ook rekening houden met de functie van de nieuwe ruimte. Let verder op de juiste vergunningen en indien van toepassing ook het bestemmingsplan van je woonplaats Zaandam. Laat je daarbij op tijd adviseren door de bouwkunding adviseur van de Aanbouwspecialist.

dakopbouw in amersfoort
dakopbouw-in-badhoevedorp
aanbouw van steen