Heeft u een bouwproject in Wijdewormer waarmee we kunnen helpen?

Offerte aanvragen

Aanbouw in Wijdewormer: Drie manieren om je huis groter te maken

Ook al heb je nog zo’n mooi huis in Wijdewormer, er is een redelijke kans dat je behoefte hebt aan wat meer werkruimte. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om extra vierkante meters aan jouw huis toe te voegen. We zetten de drie belangrijkste manieren op een rijtje.

Aanbouw

Hierbij wordt er een nieuwe ruimte aan de bestaande ruimte toegevoegd. Deze nieuwe ruimte krijgt een eigen ingang, er is geen toegang vanaf de bestaande ruimte. De nieuwe ruimte wordt wel tegen de bestaande woning gebouwd. Een voorbeeld hiervan kan met een eigen toegang, of een garage. Denk hierbij verder aan een kantoor of studio aan huis voor uw eigen bedrijf of praktijk. De Aanbouwspecialist heeft veel ervaring met het bouwen van een aanbouw in de omgeving van Wijdewormer. Voorbeelden van ons werk vind je elders op deze site.

Uitbouw

Bij een uitbouw wordt een bestaande ruimte groter gemaakt. Een voorbeeld hiervan is het vergroten van een kamer. Vaak wordt er één wand verwijderd en de muren worden doorgetrokken waardoor de kamer groter wordt. Aan de buitenkant is vaak het verschil niet te zien tussen een aanbouw en een uitbouw.

Veel mensen gebruiken de termen uitbouw en aanbouw door elkaar. Dat is heel begrijpelijk.

Opbouw

Je kunt er ook voor kiezen om de hoogte in te bouwen. In de meeste gevallen zal het gaan om een extra etage of dakkapel. Soms komt deze etage over de gehele oppervlakte van de bestaande ruimte maar het kan ook een deel van die ruimte betreffen. Het maken van een extra verdieping op een garage is een andere mogelijkheid.

Een groot voordeel van opbouw is een optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Je verliest geen stuk van de tuin, zoals bij een aanbouw. Houd wel rekening met het gewicht van de opbouw, in verband met de fundering. De Aanbouwspecialist kan ook voor jou in Wijdewormer, alle calculaties maken, zodat er geen problemen ontstaan.

Conclusie

Ongeacht welk soort je kiest, je moet ook rekening houden met de functie van de nieuwe ruimte. Let verder op de juiste vergunningen en indien van toepassing ook het bestemmingsplan van je woonplaats Wijdewormer. Laat je op tijd adviseren door de bouwkunding adviseur van de Aanbouwspecialist.

dakopbouw in amersfoort
aanbouw van steen
dakopbouw-in-badhoevedorp