Wilt u een aanbouw in Krommenie? Kunnen we u daarmee helpen?

Offerte aanvragen
dakopbouw in amersfoort
dakopbouw-in-badhoevedorp
aanbouw van steen

Aanbouw in Krommenie: Drie manieren om je woning groter te maken

Ook al heb je nog zo’n mooi huis in Krommenie, er is een behoorlijk grote kans dat je behoefte hebt aan meer woonruimte. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om wat extra vierkante meters aan je huis toe te voegen. We zetten de drie belangrijkste manieren op een rijtje.

Aanbouw

Bij een aanbouw wordt er een nieuwe ruimte aan het bestaande huis toegevoegd. Deze nieuwe ruimte krijgt een eigen ingang, er is geen toegang vanaf de bestaande ruimte. De aanbow wordt wel tegen de originele ruimte geplaatst. Dit kan bijvoorbeeld een berging zijn met een eigen toegang, of een garage. Denk hierbij verder aan een kantoor of studio aan huis voor uw eigen bedrijf of praktijk. De Aanbouwspecialist heeft ruime ervaring met het maken van een aanbouw in de omgeving van Krommenie. Voorbeelden van ons werk vind je elders op deze site.

Uitbouw

Bij een uitbouw wordt een bestaande ruimte groter gemaakt. Je kunt hierbij denken aan het verlengen van een kamer of keuken. Er wordt één wand verwijderd en de muren worden verlengd waardoor de ruimte groter wordt. Aan de buitenkant is vaak het verschil niet te zien tussen een aanbouw en een uitbouw.

Omdat voor velen het verschil tussen een uitbouw en aanbouw niet duidelijk is, worden beide termen vaak door elkaar gebruikt.

Opbouw

Een andere keuze is om de hoogte in te bouwen. In de meeste gevallen zal het gaan om een extra verdieping. Soms komt deze verdieping over de gehele oppervlakte van de originele ruimte maar het kan ook een deel van die ruimte betreffen. Het bouwen van een extra verdieping op een garage is een andere mogelijkheid.

Een groot voordeel van opbouw is een optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Je verliest geen stuk van de tuin, zoals bij een uitbouw. Je moet wel rekening houden met het gewicht van de opbouw. Het is mogelijk dat de fundering van het huis versterkt moet worden. De Aanbouwspecialist kan ook voor jou in Krommenie, de nodige calculaties maken, zodat er geen problemen ontstaan.

Conclusie

Ongeacht welk soort je kiest, je moet ook rekening houden met de functie van de nieuwe ruimte. Let tenslotte op de juiste vergunningen en indien van toepassing ook het bestemmingsplan van je woonplaats Krommenie. Laat je op tijd adviseren door de bouwkunding adviseur van de Aanbouwspecialist.