Heeft u een bouwproject in Koog a.d. Zaan waarmee we kunnen helpen?

Offerte aanvragen

Aanbouw in Koog aan de Zaan: Drie mogelijkheden om je woning uit te breiden

Ook al heb je nog zo’n mooi huis in Koog aan de Zaan, er is een redelijke kans dat je behoefte hebt aan wat meer werkruimte. Gelukkig zijn er meerdere manieren om extra vierkante meters aan je huis toe te voegen. We zetten de belangrijkste drie manieren op een rijtje.

Aanbouw

Bij een aanbouw wordt er een nieuwe ruimte aan het bestaande huis toegevoegd. Het betreft een ruimte met een eigen ingang, er is geen toegang vanaf de bestaande ruimte. De nieuwe ruimte wordt wel tegen de originele ruimte gebouwd. Een voorbeeld van zo’n aanbouw is een berging met een eigen toegang, of een garage. Denk hierbij verder aan een kantoor of studio aan huis voor uw eigen bedrijf of praktijk. De Aanbouwspecialist heeft veel ervaring met het maken van een aanbouw in de omgeving van Koog aan de Zaan. Voorbeelden van ons werk vind je elders op deze website.

Uitbouw

Bij een uitbouw wordt een bestaande ruimte groter gemaakt. Een voorbeeld hiervan is het verlengen van een kamer of keuken. Er wordt één wand verwijderd en de muren worden doorgetrokken waardoor de kamer groter wordt. Bouwtechnisch lijkt een uitbouw veel op een aanbouw.

Veel mensen gebruiken de termen aanbouw en uitbouw door elkaar. Dat is heel begrijpelijk.

Opbouw

Je kunt ook kiezen om naar boven toe te bouwen. In de meeste gevallen zal het gaan om een extra verdieping. Soms komt deze verdieping over de gehele oppervlakte van de originele ruimte maar het kan ook een deel van die ruimte betreffen. Het bouwen van een extra etage op bijvoorbeeld een garage is een andere mogelijkheid.

Een voordeel van een opbouw is een optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Je verliest geen vierkante meters tuin, zoals bij een uitbouw. Houd wel rekening met het gewicht van de opbouw, in verband met de fundering. De Aanbouwspecialist kan ook voor jou in Koog aan de Zaan, alle calculaties maken, zodat er geen problemen ontstaan.

Conclusie

Welke mogelijkheid je ook kiest, je moet ook rekening houden met de functie van de nieuwe ruimte. Let verder op de juiste vergunningen en indien van toepassing ook het bestemmingsplan van je woonplaats Koog aan de Zaan. Laat je op tijd adviseren door de bouwkunding adviseur van de Aanbouwspecialist.

dakopbouw in amersfoort
dakopbouw-in-badhoevedorp
aanbouw van steen