Wilt u een uitbouw in Assendelft? Kunnen we misschien helpen?

Offerte aanvragen

Aanbouw in Assendelft: Drie mogelijkheden om je woning uit te breiden

Ook al heb je nog zo’n mooi huis in Assendelft, er is een behoorlijk grote kans dat je behoefte hebt aan wat meer woonruimte. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om wat extra vierkante meters aan jouw huis toe te voegen. We zetten de belangrijkste drie manieren op een rijtje.

Aanbouw

Hierbij wordt er een nieuwe ruimte aan de bestaande ruimte toegevoegd. Het betreft een ruimte met een eigen ingang, er is geen toegang vanaf de bestaande ruimte. De nieuwe ruimte wordt wel tegen de originele ruimte gebouwd. Een voorbeeld hiervan kan een kamer zijn met een eigen toegang, of een garage. Denk hierbij verder aan een kantoor of studio aan huis voor uw eigen bedrijf of praktijk. De Aanbouwspecialist heeft ruime ervaring met het realisteren van een aanbouw in de omgeving van Assendelft. Voorbeelden van ons werk vind je elders op deze website.

Uitbouw

Hierbij wordt een bestaande ruimte groter gemaakt. Je kunt hierbij denken aan het verlengen van een kamer of keuken. Vaak wordt er één wand verwijderd en de muren worden doorgetrokken waardoor de ruimte groter wordt. Aan de buitenkant is vaak het verschil niet te zien tussen een aanbouw en een uitbouw.

Omdat voor veel mensen het verschil tussen een aanbouw en uitbouw niet duidelijk is, worden beide termen vaak door elkaar gebruikt.

Opbouw

Een andere keuze is om de hoogte in te bouwen. In de meeste gevallen zal het gaan om een extra etage of dakkapel. Soms komt deze verdieping over de gehele oppervlakte van de bestaande ruimte maar het kan ook een deel van die ruimte betreffen. Het maken van een extra verdieping op bijvoorbeeld een garage is een andere optie.

Een groot voordeel van opbouw is een optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Je verliest geen stuk van de tuin, zoals bij een aan- of uitbouw. Je moet wel rekening houden met het gewicht van de opbouw. Het is mogelijk dat de fundering van het huis versterkt moet worden. De Aanbouwspecialist kan ook voor jou in Assendelft, alle calculaties maken, zodat er geen problemen ontstaan.

Conclusie

Welke mogelijkheid je ook kiest, je moet ook rekening houden met de functie van de nieuwe ruimte. Let tenslotte op de juiste vergunningen en indien van toepassing ook het bestemmingsplan van je woonplaats Assendelft. Laat je in een vroeg stadium adviseren door de bouwkunding adviseur van de Aanbouwspecialist.

dakopbouw in amersfoort
dakopbouw-in-badhoevedorp
aanbouw van steen