Heeft u een bouwproject in Halfweg waarmee we kunnen helpen?

Offerte aanvragen
dakopbouw in amersfoort
dakopbouw-in-badhoevedorp
aanbouw van steen

Aanbouw in Halfweg: Drie manieren om je huis groter te maken

Ook al heb je nog zo’n mooi huis in Halfweg, er is een behoorlijke kans dat je behoefte hebt aan meer leefruimte. Gelukkig zijn er verschillende manieren om extra vierkante meters aan jouw huis toe te voegen. We zetten de drie belangrijkste mogelijkheden op een rijtje.

Aanbouw

Bij een aanbouw wordt er een nieuwe ruimte aan de bestaande ruimte toegevoegd. Het betreft een ruimte met een eigen ingang, er is geen toegang vanaf de bestaande ruimte. De aanbow wordt wel tegen de bestaande ruimte gebouwd. Dit kan bijvoorbeeld een berging zijn met een eigen toegang, of een garage. Denk hierbij verder aan een kantoor of studio aan huis voor uw eigen bedrijf of praktijk. De Aanbouwspecialist heeft veel ervaring met het bouwen van een aanbouw in de omgeving van Halfweg. Voorbeelden van ons werk vind je elders op deze website.

Uitbouw

Hierbij wordt er extra ruimte gebouwd aan een reeds bestaande ruimte. Je kunt hierbij denken aan het vergroten van een kamer of keuken. Vaak wordt er één wand verwijderd en de muren worden verlengd waardoor de ruimte groter wordt. Bouwtechnisch lijkt een uitbouw veel op een aanbouw.

Omdat voor veel mensen het verschil tussen een uitbouw en aanbouw niet duidelijk is, worden beide termen vaak door elkaar gebruikt.

Opbouw

Je kunt er ook voor kiezen om naar boven toe te bouwen. In de meeste gevallen betreft het een extra etage of dakkapel. Soms komt deze etage over de gehele oppervlakte van de bestaande ruimte maar het kan ook een deel van die ruimte betreffen. Het maken van een extra etage op een garage is een andere mogelijkheid.

Een voordeel van opbouw is een optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Je verliest geen vierkante meters tuin, zoals bij een aanbouw. Je moet wel rekening houden met het gewicht van de opbouw. Mogelijk moet de fundering aangepast worden. De Aanbouwspecialist kan ook voor jou in Halfweg, alle calculaties maken, zodat er geen problemen ontstaan.

Conclusie

Ongeacht welk soort je kiest, je moet ook rekening houden met de functie van de nieuwe ruimte. Let tenslotte op de juiste vergunningen en indien van toepassing ook het bestemmingsplan van je woonplaats Halfweg. Laat je in een vroeg stadium adviseren door de bouwkunding adviseur van de Aanbouwspecialist.

Op onderstaande afbeelding zie je de binnenkant van een wat oudere woning in Haarlem. Er is veel meer woonruimte ontstaan, en het ziet er modern uit. Nergens is te zien waar de bestaande kamer overgaat in de uitbouw.

aanbouw in Haarlem

De aanbouw in Haarlem is klaar. Zo ziet de binnenkant er nu uit, klaar voor de inrichting.