Wilt u een uitbouw in Haarlemmerliede waarmee we kunnen helpen?

Offerte aanvragen

Aanbouw in Haarlemmerliede: Mogelijkheden om je huis uit te breiden

Ook al heb je nog zo’n mooi huis in Haarlemmerliede, er is een behoorlijke kans dat je behoefte hebt aan meer ruimte. Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden om extra ruimte aan jouw huis toe te voegen. We zetten de drie belangrijkste manieren op een rijtje.

Aanbouw

Bij een aanbouw wordt er een nieuwe ruimte aan de bestaande ruimte toegevoegd. Deze nieuwe ruimte krijgt een eigen ingang, er is geen toegang vanaf de bestaande ruimte. De aanbow wordt wel tegen de bestaande woning gebouwd. Een voorbeeld hiervan kan met een eigen toegang, of een garage. Denk hierbij verder aan een kantoor of studio aan huis voor uw eigen bedrijf of praktijk. De Aanbouwspecialist heeft ruime ervaring met het maken van een aanbouw in de omgeving van Haarlemmerliede. Voorbeelden van ons werk vind je elders op deze site.

Uitbouw

Bij een uitbouw wordt een bestaande ruimte groter gemaakt. Je kunt hierbij denken aan het vergroten van een kamer. Vaak wordt er één wand verwijderd en bestaande muren worden doorgetrokken waardoor de ruimte groter wordt. Aan de buitenkant is vaak het verschil niet te zien tussen een aanbouw en een uitbouw.

Omdat voor veel mensen het verschil tussen een uitbouw en aanbouw niet duidelijk is, worden beide termen vaak door elkaar gebruikt.

Opbouw

Een andere keuze is om de hoogte in te bouwen. In de meeste gevallen betreft het een extra verdieping. Soms komt deze etage over de gehele oppervlakte van de originele ruimte maar het kan ook een deel van die ruimte betreffen. Het bouwen van een extra etage op bijvoorbeeld een garage is een andere optie.

Een voordeel van een opbouw is een optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Je verliest geen vierkante meters tuin, zoals bij een aanbouw. Je moet wel rekening houden met het gewicht van de opbouw. Mogelijk moet de fundering versterkt worden. De Aanbouwspecialist kan ook voor jou in Haarlemmerliede, alle calculaties maken, zodat er geen problemen ontstaan.

Aanbouw in Haarlem - in de buurt van Haarlemmerliede

Voorbeeld van een uitbouw in Haarlem van de Aanbouw Specialist

Conclusie

Welke mogelijkheid je ook kiest, je moet ook rekening houden met de functie van de nieuwe ruimte. Let tenslotte op de juiste vergunningen en indien van toepassing ook het bestemmingsplan van je woonplaats Haarlemmerliede. Laat je in een vroeg stadium adviseren door de bouwkunding adviseur van de Aanbouwspecialist.

dakopbouw in amersfoort
dakopbouw-in-badhoevedorp
aanbouw van steen