Heeft u een bouwproject in Haarlem waarmee we kunnen helpen?

Offerte aanvragen

Aanbouw in Haarlem: Mogelijkheden om ook jouw huis uit te breiden

Aanbouw in Haarlem

De Aanbouwspecialist kan een moderne aanbouw voor u maken, ook als uw huis al wat ouder is, zoals dit huis in Haarlem

Ook al heb je nog zo’n mooi huis in Haarlem of omgeving, er is altijd een behoorlijke kans dat je behoefte hebt aan meer leefruimte. Gelukkig zijn er verschillende manieren om extra vierkante meters aan jouw huis toe te voegen. We zetten de belangrijkste drie methodes op een rijtje.

Aanbouw

Bij een aanbouw wordt er een nieuwe ruimte aan het bestaande huis toegevoegd. Deze nieuwe ruimte krijgt een eigen ingang, er is geen toegang vanaf de oorspronkelijke ruimte. De aanbow wordt wel tegen de originele woning gebouwd. Een voorbeeld hiervan kan met een eigen toegang, of een garage. Denk hierbij verder aan een kantoor of studio aan huis voor uw eigen bedrijf of praktijk. De Aanbouwspecialist heeft ruime ervaring met het realisteren van een aanbouw in de omgeving van Haarlem. Voorbeelden van ons werk vind je elders op deze site.

Uitbouw

Bij een uitbouw wordt er extra ruimte gebouwd aan een reeds bestaande ruimte. Een voorbeeld hiervan is het vergroten van een kamer of keuken. Er wordt één wand verwijderd en bestaande muren worden verlengd waardoor de kamer groter wordt. Bouwtechnisch lijkt een uitbouw veel op een aanbouw.

Omdat voor veel mensen het verschil tussen een uitbouw en aanbouw niet duidelijk is, worden beide termen vaak door elkaar gebruikt.

Opbouw

Je kunt ook kiezen om naar boven toe te bouwen. In de meeste gevallen betreft het een extra etage of dakkapel. Soms komt deze verdieping over de gehele oppervlakte van de originele ruimte maar het kan ook een deel van die ruimte betreffen. Het maken van een extra verdieping op een garage is een andere mogelijkheid.

Een voordeel van opbouw is een optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Je verliest geen vierkante meters tuin, zoals bij een aanbouw. Je moet wel rekening houden met het gewicht van de opbouw. Mogelijk moet de fundering versterkt worden. De Aanbouwspecialist kan ook voor jou in Haarlem, de nodige calculaties maken, zodat er geen problemen ontstaan.

uitbouw in Haarlem

De woonkamer van deze woning in Haarlem is een stuk ruimer geworden door de uitbow van “De Aanbouwspecialist”

Conclusie

Ongeacht welk soort je kiest, je dient ook rekening te houden met de functie van de nieuwe ruimte. Let tenslotte op de juiste vergunningen en indien van toepassing ook het bestemmingsplan van je woonplaats Haarlem. Laat je op tijd adviseren door de bouwkunding adviseur van de Aanbouwspecialist.

aanbouw van de aanbouwspecialist
Woning uitbreiden kan ook omhoog
dakopbouw-in-badhoevedorp-regio-haarlem
aanbouw van steen