Wilt u een aanbouw in Zaandijk en kunnen we u daarmee helpen?

Offerte aanvragen

Aanbouw in Zaandijk: Drie manieren om je huis groter te maken

Je kunt nog zo’n mooi huis bezitten in Zaandijk, er is een redelijke kans dat je behoefte hebt aan wat meer woonruimte. Zaandijk is een fijne plaats om te wonen, dus verhuizen is niet in beeld. Dat hoeft ook niet, want gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om extra ruimte aan je bestaande huis toe te voegen. We zetten de drie belangrijkste methodes op een rijtje.

Aanbouw

Bij een aanbouw wordt er een nieuwe ruimte aan het bestaande huis toegevoegd. Het betreft een ruimte met een eigen ingang, er is geen toegang vanaf de bestaande ruimte. De aanbow wordt wel tegen de bestaande ruimte geplaatst. Een voorbeeld van zo’n aanbouw is een berging met een eigen toegang, of een garage. Denk hierbij verder aan een kantoor of studio aan huis voor uw eigen bedrijf of praktijk. De Aanbouwspecialist heeft veel ervaring met het realisteren van een aanbouw in de omgeving van Zaandijk. Voorbeelden van ons werk vind je elders op deze website.

Uitbouw

Hierbij wordt er extra ruimte gebouwd aan een reeds bestaande ruimte. Je kunt hierbij denken aan het verlengen van een kamer of keuken. Er wordt één wand verwijderd en de muren worden verlengd waardoor de ruimte groter wordt. Aan de buitenkant is vaak het verschil niet te zien tussen een aanbouw en een uitbouw.

Omdat voor velen het verschil tussen een aanbouw en uitbouw niet duidelijk is, worden beide termen vaak door elkaar gebruikt.

Opbouw

Een andere keuze is om naar boven toe te bouwen. Vaak zal het gaan om een extra etage of dakkapel. Soms komt deze etage over de gehele oppervlakte van de bestaande ruimte maar het kan ook een deel van die ruimte betreffen. Het maken van een extra verdieping op een garage is een andere optie.

Een groot voordeel van een opbouw is een optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Je verliest geen vierkante meters tuin, zoals bij een aan- of uitbouw. Je moet wel rekening houden met het gewicht van de opbouw. Het is mogelijk dat de fundering van het huis versterkt moet worden. De Aanbouwspecialist kan ook voor jou in Zaandijk, de nodige berekeningen maken, zodat er geen problemen ontstaan.

Garage met een dakopbouw

Garage mét een dakopbouw. Twee vliegen in één klap.

Conclusie

Ongeacht welk soort je kiest, je moet ook rekening houden met de functie van de nieuwe ruimte. Let tenslotte op de juiste vergunningen en indien van toepassing ook het bestemmingsplan van je woonplaats Zaandijk. Laat je op tijd adviseren door de bouwkunding adviseur van de Aanbouwspecialist.

dakopbouw in amersfoort
dakopbouw-in-badhoevedorp
aanbouw van steen