Heeft u een bouwproject in Wormerveer waarmee we kunnen helpen?

Offerte aanvragen
dakopbouw-in-badhoevedorp
aanbouw van steen
dakopbouw in amersfoort

Aanbouw in Wormerveer: Drie mogelijkheden om je huis uit te breiden

Je kunt nog zo’n mooi huis bezitten in Wormerveer, er is een redelijke kans dat je behoefte hebt aan meer werkruimte. Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden om wat extra ruimte aan je woning toe te voegen. We zetten de belangrijkste drie methodes op een rijtje.

Aanbouw

Bij een aanbouw wordt er een nieuwe ruimte aan de bestaande ruimte toegevoegd. Het betreft een ruimte met een eigen ingang, er is geen toegang vanaf de oorspronkelijke ruimte. De aanbow wordt wel tegen de originele ruimte gebouwd. Dit kan bijvoorbeeld een berging zijn met een eigen toegang, of een garage. Denk hierbij verder aan een kantoor of studio aan huis voor uw eigen bedrijf of praktijk. De Aanbouwspecialist heeft ruime ervaring met het bouwen van een aanbouw in de omgeving van Wormerveer. Voorbeelden van ons werk vind je elders op deze site.

Uitbouw

Bij een uitbouw wordt er extra ruimte gebouwd aan een reeds bestaande ruimte. Een voorbeeld hiervan is het verlengen van een kamer. Er wordt één wand verwijderd en bestaande muren worden verlengd waardoor de kamer groter wordt. Aan de buitenkant is vaak het verschil niet te zien tussen een aanbouw en een uitbouw.

Omdat voor velen het verschil tussen een uitbouw en aanbouw niet duidelijk is, worden beide termen vaak door elkaar gebruikt.

Opbouw

Je kunt ook kiezen om naar boven toe te bouwen. In de meeste gevallen zal het gaan om een extra etage of dakkapel. Soms komt deze verdieping over de gehele oppervlakte van de bestaande ruimte maar het kan ook een deel van die ruimte betreffen. Het bouwen van een extra verdieping op bijvoorbeeld een garage is een andere mogelijkheid.

Een groot voordeel van opbouw is een optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Je verliest geen stuk van de tuin, zoals bij een aan- of uitbouw. Houd wel rekening met het gewicht van de opbouw, in verband met de fundering. De Aanbouwspecialist kan ook voor jou in Wormerveer, alle berekeningen maken, zodat er geen problemen ontstaan.

Conclusie

Welke mogelijkheid je ook kiest, je moet ook rekening houden met de functie van de nieuwe ruimte. Let verder op de juiste vergunningen en indien van toepassing ook het bestemmingsplan van je woonplaats Wormerveer. Laat je op tijd adviseren door de bouwkunding adviseur van de Aanbouwspecialist.