Heeft u een bouwproject in Wormer waarmee we kunnen helpen?

Offerte aanvragen

Aanbouw in Wormer: Mogelijkheden om je woning uit te breiden

Je kunt nog zo’n mooi huis bezitten in Wormer, er is een redelijke kans dat je behoefte hebt aan meer leefruimte. Gelukkig zijn er meerdere manieren om wat extra ruimte aan jouw woning toe te voegen. We zetten de drie belangrijkste methodes op een rijtje.

Aanbouw

Bij een aanbouw wordt er een nieuwe ruimte aan het bestaande huis toegevoegd. Het betreft een ruimte met een eigen ingang, er is geen toegang vanaf de bestaande ruimte. De aanbow wordt wel tegen de bestaande ruimte geplaatst. Een voorbeeld van zo’n aanbouw is een berging met een eigen toegang, of een garage. Denk hierbij verder aan een kantoor of studio aan huis voor uw eigen bedrijf of praktijk. De Aanbouwspecialist heeft ruime ervaring met het realisteren van een aanbouw in de omgeving van Wormer. Voorbeelden van ons werk vind je elders op deze website.

Uitbouw

Hierbij wordt er extra ruimte gebouwd aan een reeds bestaande ruimte. Je kunt hierbij denken aan het vergroten van een kamer. Er wordt één wand verwijderd en de muren worden doorgetrokken waardoor de kamer groter wordt. Aan de buitenkant is vaak het verschil niet te zien tussen een aanbouw en een uitbouw.

Omdat voor velen het verschil tussen een aanbouw en uitbouw niet duidelijk is, worden beide termen vaak door elkaar gebruikt.

Opbouw

Je kunt er ook voor kiezen om naar boven toe te bouwen. In de meeste gevallen betreft het een extra etage of dakkapel. Soms komt deze etage over de gehele oppervlakte van de originele ruimte maar het kan ook een deel van die ruimte betreffen. Het maken van een extra verdieping op een garage is een andere optie.

Een groot voordeel van een opbouw is een optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Je verliest geen vierkante meters tuin, zoals bij een aanbouw. Houd wel rekening met het gewicht van de opbouw, in verband met de fundering. De Aanbouwspecialist kan ook voor jou in Wormer, de nodige calculaties maken, zodat er geen problemen ontstaan.

Conclusie

Ongeacht welk soort je kiest, je dient ook rekening te houden met de functie van de nieuwe ruimte. Let tenslotte op de juiste vergunningen en indien van toepassing ook het bestemmingsplan van je woonplaats Wormer. Laat je in een vroeg stadium adviseren door de bouwkunding adviseur van de Aanbouwspecialist.

dakopbouw in amersfoort
dakopbouw-in-badhoevedorp
aanbouw van steen