Wilt u een aanbouw in Oostzaan waarmee we kunnen helpen?

Offerte aanvragen
dakopbouw in amersfoort
Weinig tuinruimte over? Dan is een opbouw een oplossing
dakopbouw-in-badhoevedorp
aanbouw van steen

Aanbouw in Oostzaan: Drie manieren om je huis groter te maken

Je kunt nog zo’n mooi huis bezitten in Oostzaan, er is een behoorlijke kans dat je behoefte hebt aan wat meer ruimte. Gelukkig zijn er meerdere manieren om extra ruimte aan je huis toe te voegen. We zetten de belangrijkste drie mogelijkheden op een rijtje.

Aanbouw

Bij een aanbouw wordt er een nieuwe ruimte aan de bestaande ruimte toegevoegd. Het betreft een ruimte met een eigen ingang, er is geen toegang vanaf de oorspronkelijke ruimte. De aanbow wordt wel tegen de originele woning geplaatst. Dit kan bijvoorbeeld een berging zijn met een eigen toegang, of een garage. Denk hierbij verder aan een kantoor of studio aan huis voor uw eigen bedrijf of praktijk. De Aanbouwspecialist heeft ruime ervaring met het realisteren van een aanbouw in de omgeving van Oostzaan. Voorbeelden van ons werk vind je elders op deze site.

Uitbouw

Hierbij wordt een bestaande ruimte groter gemaakt. Een voorbeeld hiervan is het vergroten van een kamer of keuken. Er wordt één wand verwijderd en bestaande muren worden doorgetrokken waardoor de kamer groter wordt. Bouwtechnisch lijkt een uitbouw veel op een aanbouw.

Omdat voor veel mensen het verschil tussen een aanbouw en uitbouw niet duidelijk is, worden beide termen vaak door elkaar gebruikt.

Opbouw

Je kunt er ook voor kiezen om naar boven toe te bouwen. Vaak zal het gaan om een extra etage of dakkapel. Soms komt deze verdieping over de gehele oppervlakte van de bestaande ruimte maar het kan ook een deel van die ruimte betreffen. Het bouwen van een extra etage op bijvoorbeeld een garage is een andere mogelijkheid.

Een voordeel van opbouw is een optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Je verliest geen vierkante meters tuin, zoals bij een uitbouw. Je moet wel rekening houden met het gewicht van de opbouw. Het is mogelijk dat de fundering van het huis versterkt moet worden. De Aanbouwspecialist kan ook voor jou in Oostzaan, alle berekeningen maken, zodat er geen problemen ontstaan.

Conclusie

Welke mogelijkheid je ook kiest, je moet ook rekening houden met de functie van de nieuwe ruimte. Let verder op de juiste vergunningen en indien van toepassing ook het bestemmingsplan van je woonplaats Oostzaan. Laat je in een vroeg stadium adviseren door de bouwkunding adviseur van de Aanbouwspecialist.