Heeft u een bouwproject in Jisp waarmee we kunnen helpen?

Offerte aanvragen

Aanbouw in Jisp: Drie mogelijkheden om je huis groter te maken

Je kunt nog zo’n mooi huis bezitten in Jisp, er is een behoorlijk grote kans dat je behoefte hebt aan meer ruimte. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om wat extra ruimte aan je woning toe te voegen. We zetten de drie belangrijkste manieren op een rijtje.

Aanbouw

Bij een aanbouw wordt er een nieuwe ruimte aan de bestaande ruimte toegevoegd. Het betreft een ruimte met een eigen ingang, er is geen toegang vanaf de oorspronkelijke ruimte. De aanbow wordt wel tegen de bestaande ruimte gebouwd. Een voorbeeld van zo’n aanbouw is een berging met een eigen toegang, of een garage. Denk hierbij verder aan een kantoor of studio aan huis voor uw eigen bedrijf of praktijk. De Aanbouwspecialist heeft ruime ervaring met het realisteren van een aanbouw in de omgeving van Jisp. Voorbeelden van ons werk vind je elders op deze site.

Uitbouw

Bij een uitbouw wordt een bestaande ruimte groter gemaakt. Je kunt hierbij denken aan het verlengen van een kamer of keuken. Er wordt één wand verwijderd en de muren worden doorgetrokken waardoor de kamer groter wordt. Aan de buitenkant is vaak het verschil niet te zien tussen een aanbouw en een uitbouw.

Veel mensen gebruiken de termen uitbouw en aanbouw door elkaar. Dat is heel begrijpelijk.

Opbouw

Een andere keuze is om de hoogte in te bouwen. Vaak zal het gaan om een extra etage of dakkapel. Soms komt deze etage over de gehele oppervlakte van de bestaande ruimte maar het kan ook een deel van die ruimte betreffen. Het maken van een extra verdieping op bijvoorbeeld een garage is een andere optie.

Een voordeel van een opbouw is een optimaal gebruik van de beschikbare ruimte. Je verliest geen stuk van de tuin, zoals bij een aan- of uitbouw. Je moet wel rekening houden met het gewicht van de opbouw. Het is mogelijk dat de fundering van het huis versterkt moet worden. De Aanbouwspecialist kan ook voor jou in Jisp, de nodige calculaties maken, zodat er geen problemen ontstaan.

Conclusie

Ongeacht welk soort je kiest, je moet ook rekening houden met de functie van de nieuwe ruimte. Let verder op de juiste vergunningen en indien van toepassing ook het bestemmingsplan van je woonplaats Jisp. Laat je op tijd adviseren door de bouwkunding adviseur van de Aanbouwspecialist.

dakopbouw in amersfoort
dakopbouw-in-badhoevedorp
aanbouw van steen